Concerte

IMG_7497 IMG_8466 _MG_3006

În fiecare an, muzica este prezentă la Divan la loc de cinste, alături de film, vin şi gastronomie. Plănuim o serie de concerte care sa ilustreze diferitele faţete ale specificului muzical balcanic, de la tradiţii mai mult sau mai puţin uitate, la interpretări contemporane „fără frontiere”.
Printre numele care ne-au călcat pragul până acum se numără: Grigore Leșe, Luiza Zan Trio, Nightlosers, Trei Parale, Steaua de Mare, Ioan Gyuri Pascu, Maria Răducanu, Mahala Rai Banda și, bineînțeles, deja tradiționalii Mambo Siria.

Anul acesta, ne vor invita la dans în stil balcanic Aida și Noi, sZempöl Offchestra și Mambo Siria.

Aida din Sarajevo, Mihai din Berlin, Dan și Bogdan din București și Ati din Santiago de Chile sunt membrii proiectului care aduce lumi și culturi diferite pe aceeași scenă.  Aida și Noi cântă la Divan FF, într-un show eclectic cu Glam Disco, Psychedelia, Gypsy, Funk, Drum’n’bass, Balkan, Urban Folk, Rockabilly și Tango.

Aida si Noi

Cunoscători înverșunați ai zonei balcanice, sZempöl Offchestra, trupa ce vine din Transilvania, combină teatrul, muzica și poveștile într-un performance irezistibil, cu vioară, trompetă, tobe, bass, instrumente electronice și vizualuri live. Rezultatul: un eveniment muzical hipnotizant, care va avea loc vineri, 24 august, la Teatrul de Vară din Parcul Romanescu, Craiova.

Szempol Offchestra

Mambo Siria ne aduce, ca-n fiecare an, ritmuri vibrante din zonei Olteniei. Taraful descoperit chiar de amfitrionul festivalului, Mircea Dinescu, la Dârvari (Mehedinți), excelează prin originalitate, joacă, ritmuri alerte și texte savuroase.

_MG_3821